Паратиф або сальмонельоз - Мишей і щурів - Хвороби - Цікаві і потрібні статті - Український сайт про гризунчиків
Четвер, 08.12.2016, 07:54
Вітаю Вас Гість

Гризунчики.ua

Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Цікаві і потрібні статті

Головна » Статті » Хвороби » Мишей і щурів

Паратиф або сальмонельоз
Це інфекційне захворювання викликається бактеріями роду Сальмонелла. Основними джерелами зараження є інфікований корм і вода, а також жівотниє- бацилоносії. Є і додаткові чинники виникнення і розповсюдження хвороби — такі, як тіснота і грязь в клітках, незбалансований раціон, авітамінози, різкі коливання зовнішньої температури (протяг або перегрів). Ризик зараження особливо великий літом, оскільки висока температура середовища стимулює розвиток хвороби.

Основні симптоми сальмонельозу:
здуття живота із-за скупчення газів, пронос з сильним різким запахом, жовтувато-зеленого кольору. Різко міняється температура тіла: спочатку вона підвищується, потім стає нижчим за норму. Смерть може наступити вже через 24—48 ч з початку захворювання.

Лікування і профілактика.
На основі діагнозу призначають левоміцетин, ампіцилін, фуразолідон, вітаміни групи В, аскорбінова кислота і ін. Для запобігання рецидивам рекомендується вакцинація. Як і при будь-якому інфекційному захворюванні ефективною мірою боротьби є профілактика.Проводяться різні заходи щодо попередження хвороби: знищуються хворі тварини, ізолюються ті, які викликають підозру в зараженні, обов'язкова дезинфекція і 20-денний карантин для тих, що контактували з хворими тваринами. Потрібно проаналізувати причини виникнення захворювання і усунути їх, в першу чергу поліпшити годування санітарно-гігієнічні умови змісту. Можна обробити гарячим пором корм перед тим, як давати його тваринам. Бактерії можна знищити різними дезинфікуючими розчинами, а також кип'яченням або нагріванням до дуже високої температури (приблизно 85 З).Коли хворі тварини знищені, клітку і устаткування необхідно продезенфікувати 5% розчином карболової кислоти, 5%ной емульсією креоліну, 2% формальдегідом або 20% суспензією свежегашеной винищити. Через 4-6 годин після цього клітку і устаткування промивають під краном з гарячою водою з милом і просушують. Бактерії сальмонелли небезпечні і для людини, тому при догляді за хворими тваринами потрібно дотримувати особисту гігієну, ретельно мити руки гарячою водою з милом.

Категорія: Мишей і щурів | Додав: Mouse (20.03.2010)
Переглядів: 800 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Категорії розділу

Шиншил [0]
Морських свинок [4]
Хомяків [3]
Мишей і щурів [18]
Декоративні кролики [1]

Пошук

Цікаві сайти

Морські свинки Львів Форум

Наше опитування

А хто у Вас живе?
Всього відповідей: 4406

Лічильники

Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2016